Tafelbladen koop je online bij TafelExpress
Favicon

Massief eiken tafelbladen in elke gewenste afmeting

Op zoek naar optimaal zitruimte dan is de eiken ovale tafel zeer geschikt. Deze kunnen wij leveren in lengtes t/m 3 meter. Voor andere afmeting neem gerust contact met ons op. De losse eiken tafel is in verschillende kleuren te verkrijgen. Het blad is massief 5 cm en volledig verlijmd.

Prijs

tot

Hoogte tafel

Materiaal blad

Materiaal onderstel

Afwerking onderstel

4 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

Meubelmakerij
Eigen meubelmakerij
Tafelbladen
Robuuste tafelbladen
Levering
Snelle levering
Kleurstalen
Gratis kleurstalen
Meubelmakerij
Eigen meubelmakerij
Tafelbladen
Robuuste tafelbladen
Levering
Snelle levering
Kleurstalen
Gratis kleurstalen

Losse eiken tafelbladen

Al onze eiken tafels worden voorzien van degelijke parket olie van ciranova om kringen en vlekken tegen te gaan.

TafelExpress uit Twente, alle voordelen op een rijtje:

Gegarandeerd de laagste prijs van Nederland
Betaal achteraf
Gemaakt door ambachtelijke vakmensen
De tafelpoten worden los bij de tafel meegeleverd, de bevestigingsmaterialen zijn inbegrepen bij  de tafel als deze wordt afgeleverd
Zelf samen te stellen
Levering op zaterdag mogelijk
Inclusief levering

De grootte van een eiken tafel

Tegenwoordig wil men graag een woon/leefkeuken met daarbij een grote eiken tafel, dat is natuurlijk ook hartstikke mooi maar het moet wel passen allemaal. Het is erg lastig als je in je nieuwe lege leefruimte staat en in te schatten hoe groot je eiken tafel dan dient te zijn. En mocht je daarbij graag ook een eetbank willen hebben of deze dan onder de eiken tafel dient te schuiven of juist niet. Vergeet niet dat je ook stoelen hebt die er nog bij komen en die je naar achter moet schuiven en waar je ook nog langs moet lopen. Houd daarom zeker rekening met zo’n 70 cm dat je de stoel naar achter kan schuiven. En wil je over de bank heen stappen om dan te kunnen zitten of is het handig om het iets naar achter te kunnen schuiven om dan te kunnen zitten. Vaak is het voor kinderen geen problemen om eroverheen te stappen maar oudere mensen vinden het toch niet zo prettig.  Reken het daarom goed uit of maak een tekening op schaal of eventueel op de vloer waarbij je een goede inschatting kan maken.

Verschillende designs en stijlen

Er is een enorme keuze aan eiken tafels beschikbaar. Ronde eiken tafels, ovale eiken tafels, rechte eiken tafels, boomstam eiken tafels, vierkante eiken tafels. Een eiken tafel is niet iets wat je jaarlijks gaat vervangen, het is een hele aankoop en dan wil je wel graag dat hij jaren meegaat, kijk dan goed wat je koopt je kunt iets nu heel mooi vinden zoals de trend van koper wat geweest is, maar je ziet nu al dat het weer op zijn retour is.  Een echte trend is de ovale tafel een heel mooi en natuurlijk product en zal altijd goed blijven staan in je interieur en uiteraard de standaard eiken ovale tafel met een eiken onderstel. Wil je graag wat meer knus en intieme sfeer creëren dan is een rond blad mooi of als vergader ovale tafel is een ovaal blad uitermate geschikt en zit je graag hoog dan kies je voor een bar ovale tafel. Uiteindelijk gaat het erom dat je een eiken eettafel koopt die bij jou en je woning/interieur, kantoor of kantine past. Kijk hier voor meer informatie over stalen onderstellen voor uw ovale tafel.

Je moet er nog jaren lang van kunnen genieten! Houd er dan rekening mee dat veel trends maar een korte periode meegaan maar een eikenhouten eet tafel is altijd tijdloos.

Levering en levertijd

Vaak moet je rekening houden met toch wel een levertijd van 6-8 weken, op maat gemaakt misschien zelfs nog meer.

Losse eiken tafelbladen heeft als regel levering binnen 2 weken, hier wordt ook altijd naar gestreefd, tenzij anders in overleg. De meeste leveranciers leveren de eiken tafels doordeweeks overdag, houd hier rekening mee met vrij nemen en probeer altijd op tijd de afspraak te plannen zodat je op tijd op de hoogte bent van de levering.

Eiken tafel heeft als standaard afleveringsdag zaterdag omdat de meeste mensen dan thuis zijn en geen vrij hoeven te nemen, en standaard binnen een tijdsbestek van 2 uur dat je niet een halve dag hoeft te wachten. Een aantal dagen voor levering ontvang je een mail waarin staat hoe laat de chauffeur zal komen. De chauffeur is meestal alleen, het is daarom zeer wenselijk om een handje te helpen met het uit de bus tillen van de bladen. De bladen worden altijd standaard ongemonteerd geleverd. In principe wordt er standaard geleverd op de begane vloer, mocht het anders zijn is het zeer wenselijk dit aan te geven bij de bestelling. Het wil soms voorkomen dat men niet levert op 1e verdieping en zeker als het blad trappen opgetild moet worden. Houd hiermee rekening. Iedereen hanteert een andere montage, soms wordt het ter plekke gemonteerd, andere keer dien je dit zelf te doen. TafelExpress levert de juiste schroeven bij de ovale tafels en binnen 10 minuten heb je je ovale tafel in elkaar geschroefd. Mocht dit lastig zijn voor je, geef dat van tevoren aan.

Bij de ovale tafel zorgen wij voor de apparatuur en monteren wij het ter plekke.

TafelExpress het adres voor Losse eiken tafelbladen van kwaliteit!

Als paddenstoelen lijken ze wel uit de grond te schieten; losse eiken tafelbladen, er zijn veel aanbieders maar bij wie koop ik nu een echt goede eiken tafel?

Wat onderscheid nu de ene eiken tafel van de andere en waar koop je waar voor je geld? Een vraag die velen zich stellen, en waar koop je met het volste vertrouwen je eiken tafel, en dan ook nog online zonder het eerst te kunnen bezichtigen of ga ik toch liever naar een woonboulevard om te zien wat je koopt. A1-ovale tafel wil graag het beste voor zijn klanten, en aangezien wij alleen een webwinkel en een werkplaats hebben willen wij dat vertrouwen graag overbrengen naar de klant. Wij proberen op een juiste manier te adviseren zowel telefonisch als via de mail. Zo denken wij graag mee in het inrichten van het interieur. Stuur bijvoorbeeld foto’s van de kleuren die je al in huis hebt en wat staat daar het beste bij, want eiken tafelkleuren zien van een plaatje blijft toch altijd lastig. En moet ik dan een recht blad, ovaal blad of toch rond wij helpen graag hierover mee te denken want je wilt toch een pronkstuk hebben in je woonkamer die ook nog eens jaren meegaat.

Losse Eiken tafelbladen, waarom is dit belangrijk?

Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals  eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief  of dat het teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied, deels zijn dit bedachte namen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Ook over steigerhout zijn misverstanden zo wordt er vaak gedacht dat steigerhout een houtsoort is maar steigerhout is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie.

Losse Eiken tafelbladen

Onze eiken tafelbladen worden gemaakt door echte timmerlieden die jaren ervaring hebben op het gebied van hout. Wij gebruiken enkel rustiek eikenhout vanwege de warme, robuuste  en industriele uitstraling. Het hout is van topkwaliteit en wordt zorgvuldig uitgezocht in de Franse bossen. Hier worden mooie brede planken van gezaagd  12-20 cm breed.  De bladen zijn maar liefst 5 cm massief en niet opgedikt zoals je bij vele aanbieders ziet! Maar echt robuust en stoer, sterk en… zwaar! Na het verlijmen van de planken en het gladschuren ontstaat worden de bladen traditioneel gerookt wat resulteert in een prachtig industrieel rustiek eiken ovale tafelblad.  Alle bladen worden voorzien van een parketolie, dit is ter bescherming en onderhoud van het blad en om het de juiste kleur te kunnen geven. Omdat hout een natuurproduct is en ademt kunnen er kleurverschillen optreden.  Mede ook door temperatuursverschillen in de zomer/winter in je huiskamer kunnen kan de ovale tafel wat lichter worden. Mocht je dit niet willen is het verstandig je ovale tafel bij te houden en om de paar jaar te voorzien van een parketolie. Verder kun je je blad goed onderhouden met groene zeep, heb je gemorst of zijn er bijvoorbeeld pennenstrepen opgekomen afnemen met groene zeep en dan is je blad weer mooi. Waarom groene zeep? Omdat dit een klein vettig laagje achterlaat wat erg goed voor het hout is.

Losse eiken tafelbladen als middelpunt

Een juist ingerichte woonkamer zou moeten voelen als thuiskomen. Meubelen zijn zeer bepalend voor het creëren van dit gevoel. Industriële meubels zijn hiervoor zeer geschikt. Het harde en robuuste van de combinatie staal en hout, gecombineerd met een goede aankleding zorgt ervoor dat er een balans ontstaat. Het is hierbij belangrijk om de juiste meubelen te kiezen. Met name de industriële ovale tafel en salonovale tafel zijn hierbij een belangrijke blikvanger binnen uw woonkamer. Een goede keuze hierin is dus belangrijk. Hiervoor is het verstandig goed advies en informatie in te winnen over de diverse beschibare productiewijzen en kwaliteiten. Elders op onze website hebben we deze informatie voor u beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

De Eiken tafel

Een Eiken tafel is een veel gebruikt meubel in een woonkamer. Deze wordt niet alleen gebruikt om aan te eten. Deze wordt ook gebruikt om aan te spelen, te lezen of om gezamenlijk een borrel aan te drinken. Het ontwerp van een Eiken tafel is dus zeer belangrijk. Daarbij moet gelet worden op zowel het esthetische als het praktische aspect.

Esthetisch

Iedereen heeft een eigen smaak. eiken tafelbladen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten modellen, ronde tafels, ovale tafels, rechte tafels, boomstam tafels of zelfs vierkante tafels. Daarbij kan een ovale tafel ruw of glad afgewerkt worden. Als eindafwerking kan vervolgens ook nog gekozen worden uit verschillende kleuren en behandelingen. Er zijn dus veel aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is dus belangrijk om hier een goed advies over in te winnen.

Praktisch

Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van een los eiken tafelblad. Met kinderen is het bijvoorbeeld handig om een los eiken tafelblad te hebben die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Ook is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Elk mens is anders, daarom is het dus ook van belang om een ovale tafel met de jusite hoogte, gecombineerd met de juiste stoelhoogte uit te zoeken.

Onze losse tafelbladen zijn voor ieder zijn wens te maken op afwerking, kleur, lengte, hoogte en breedte. Daardoor kan elk los tafelblad gepersonaliseerd worden. Deze zijn door u zelf samen te stellen op onze website. Iedere tafel is daardoor uniek.

Materiaal eiken Losse tafelbladen

Het is erg belangrijk goed op te letten welk materiaal je koopt, je ziet vaak dat er hout verkocht wordt als hardhout zoals eiken, teak of massief. In werkelijkheid is het dan vaak opgedikt en de zijkanten en de bovenste laag eiken maar wordt dit verkocht als massief of dat het teakkwaliteiten bevat uit een bepaald groeigebied en deels zijn dit fantasienamen en zijn ze afkomstig van andere houtsoorten. Wil je werking het meest voorkomen dan is het verstandig een geheel verlijmd blad te kopen omdat het hout dan de minste werking heeft.

Onderhoud Losse eiken tafelbladen

Elk tafelblad heeft onderhoud nodig zo ook een industriele ovale tafel. Houd hier rekening mee, zeker als het een natuurproduct betreft dan heb je onderhoud. Een robuuste massief eiken ovale tafel kun je goed met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. A1-ovale tafel haalt het eiken uit de Franse bossen en worden de bladen nog op traditionele wijze gerookt. Omdat hout een product uit de natuur is leeft het. Zo kunnen er dan ook veranderingen optreden in de kleur en/of structuur van het hout door de temperatuurverschillen in je kamer door zomer en winter verschillen. Het hout kan lichter worden van kleur. Als je dit niet wenst onderhoud dan je blad door er parketolie op te doen.