Tuintafels koop je online bij TafelExpress
Favicon

Stel hier zelf je eigen rechthoekige, ronde, ovale of boomstam tuintafel samen

Prijs

tot

Hoogte tafel

Materiaal blad

Materiaal onderstel

Afwerking onderstel

4 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

Meubelmakerij
Eigen meubelmakerij
Tafelbladen
Robuuste tafelbladen
Levering
Snelle levering
Kleurstalen
Gratis kleurstalen
Meubelmakerij
Eigen meubelmakerij
Tafelbladen
Robuuste tafelbladen
Levering
Snelle levering
Kleurstalen
Gratis kleurstalen

TafelExpress introduceert ook massief houten tuintafels.

Deze tafels worden gemaakt van massief Eiken hout in elke gewenste maat. Deze tafel kan je zonder behandeling buiten zetten, zodat deze zal vergrijzen en karakteristieke scheurtjes zal gaan vertonen. Deze tuintafels zijn grover afgewerkt dan onze binnen tafels, en hebben vaak bladen bestaand uit losse planken, zodat water er tussendoor kan stromen bij regen en het blad voldoende ruimte heeft om te werken.

Een eiken tuintafel kan je zonder behandeling buiten zetten omdat eikenhout van nature looizuur bevat dat het hout beschermd tegen schimmels en rot. Het is altijd beter om elk hout zo weinig mogelijk aan regen bloot te stellen om de levensduur te verlengen. Je kunt ook uw hout beschermen door de tafel te laten aflakken met een lak die geschikt is voor buitengebruik. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wij adviseren om de Eiken buitentafel onder een afdak of veranda te plaatsen, helemaal in de vrije lucht is natuurlijk ook mogelijk!

Standaard worden onze tafels niet afgewerkt. de afwerking beschermt de tafel tegen vlekken en kringen.

Hout en metaal buiten vergt altijd wat meer aandacht. Denk hierbij aan de reactie met vocht en buitenlucht. Deels is dit ook afhankelijk van jouw ondergrond en/of jouw tafel overdekt staat; ja of nee. Mochten er toch onverhoopt wat sporen van looizuur of roest zichtbaar worden kun je dit simpel met ontweringswater en een schuursponsje weg poetsen.

Wij adviseren je om dit te voorkomen door de tafel met enige regelmaat een aantal cm te verplaatsen.

Ook is jouw buitentafel gevoelig, net als alle andere hout soorten in de buitenlucht voor vocht, zonlicht en andere weersomstandigheden. Daar door kunnen er scheurtjes, barstjes of andere oneffenheden ontstaan. Hier kunnen wij geen garantie op geven. Maar constructief staan wij 100% achter ons product.